Co je HACCP?
HACCP je systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů. Tento systém je dnes již povinným nástrojem pro výrobce potravin.
Stručně řečeno: Systém HACCP udává, jaké prostředky a postupy jsou nezbytné k tomu, aby se předcházelo nebezpečím, která ohrožují zdraví konzumenta ještě předtím, než se mohou projevit.
Pokud vyrábíte, prodáváte potraviny nebo vedete restauraci či jiné stravovací zařízení, tak jste se již jistě se systémem HACCP seznámili. HACCP musí být ve Vašem provozu zaveden.
7 principů pro úplný a kvalitní HACCP:
- Identifikace všech rizik
- Identifikace kritických kontrolních bodů
- Stanovení kritických mezí v kritických kontrolních bodech
- Stanovení a použití účinných sledovacích postupů v kritických kontrolních bodech
- Stanovení nápravných opatření
- Stanovení pravidelně prováděných postupů k ověřování účinného fungování opatření uvedených v bodech 1. až 5
- Vytvoření dokladů a záznamů odpovídajících typu a velikosti potravinářského podniku
Pro naše klienty máme zpracovaný a certifikovaný systém "Preventivní ochrany DDD", který obsahuje kompletní řešení nařízení EU.
Kam dál?
Kdo je deratizátor
Deratizátor je člověk, který likviduje hlodavce (deratizace) různými prostředky zejména ve skladech a prostorách obývaných, užívaných lidmi či hospodářskými zvířaty, méně pak ve volné...
Více informací
Co je to deratizace
Deratizace je proces likvidace hlodavců různými prostředky. K deratizaci se používají chemické látky nebo lze použít mechanické pasti.
Více informacíCo je to dezinsekce
Dezinsekce je hubení škodlivého hmyzu se zaměřením se především na hmyz žijící v blízkosti lidí, někdy se však provádí preventivně v přírodě.
Více informacíCo je to dezinfekce
Dezinfekce je ničení mikroorganismů pomocí chemických a fyzikálních metod.
Více informací